Službenik za zaštitu podataka 

Sanjica Koščak Ćosić, mag.iur.

Tel: 01/6504-159, mob: 091/3411-412

e-mail: sanjica.koscakcosic@hrbi.hr

 

DOKUMENTI

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA


IZJAVA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

Zaštita Vaše privatnosti prilikom korištenja naše internetske stranice (www.hrbi.hr) posebno nam je važna. Želimo Vas detaljno informirati o obradi i zaštiti Vaših osobnih podataka. Za zaštitu podataka na ovoj internetskoj stranici odgovorno je trgovačko društvo BRODARSKI INSTITUT d.o.o. iz Zagreba, Avenija V. Holjevca 20, koje se kod korištenja i obrade osobnih podataka striktno drži važećih europskih i nacionalnih propisa o zaštiti podataka. Pravo na korištenje osobnih kao i anonimnih podataka u zakonski dopuštenom opsegu, uz ograničenja temeljem niže navedenih prava ispitanika, ima trgovačko društvo BRODARSKI INSTITUT d.o.o.

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka odnosi se samo na internetsku stranicu www.hrbi.hr, no ne i na internetske stranice kojima upravljaju i koje kontroliraju treće osobe.

  1. Sigurnost podataka

Trgovačko društvo BRODARSKI INSTITUT d.o.o. je u svrhu zaštite Vaših podataka poduzelo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere koje Vaše podatke, između ostaloga, štite od gubitka, manipulacije ili neovlaštenog pristupa. Poduzete se mjere redovito provjeravaju i kontinuirano prilagođavaju aktualnom stanju tehnike. Ako dođe do povrede Vaših osobnih podataka koja može predstavljati veliki rizik za Vaša prava i slobode, izvijestit ćemo Vas o tome u skladu s važećim propisima.

Molimo imajte na umu da je za adekvatnu zaštitu Vaših osobnih podataka, osim navedenih mjera zaštite i sigurnosti poduzetih s naše strane, nužno da i Vi sami brinete o sigurnoj pohrani predanih Vam podataka.

  1. Prikupljanje i obrada osobnih podataka

a) Podaci koje ste Vi stavili na raspolaganje

Osobne podatke obrađujemo isključivo u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka. Kad komunicirate s nama ili unosite svoje podatke u neki od obrazaca na našoj internetskoj stranici, primate na znanje da će se podaci, koje ste naveli u odgovarajućem obrascu, obraditi u niže navedene i opisane svrhe.

b) Podaci koje smo mi prikupili

Kada posjetite našu internetsku stranicu, kolačići (cookies) automatski prikupljaju osobne podatke. Kako biste saznali kako koristimo kolačiće, pročitajte našu politiku o kolačićima ovdje.

  1. U koju svrhu obrađujemo podatke?

Trgovačko društvo BRODARSKI INSTITUT d.o.o. iz Zagreba obrađuje osobne podatke navedene u točki 2. u sljedeće svrhe:

-bolje funkcioniranje svih značajki internetske stranice i omogućavanja boljeg korisničkog iskustva,

-vođenje evidencije dolazaka stranaka u BRODARSKI INSTITUT d.o.o.

-videonadzor u svrhu zaštite osoba i imovine,

-odgovaranje na zahtjev za ostvarivanje prava na pristup informacijama,

-zaposlenja.

  1. Kolačići

Kako bi se osigurao ispravan rad ove internetske stranice na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Što su kolačići?

Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na vaše računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenoj internetskoj stranici. S pomoću kolačića internetska stranica pamti vaše radnje i željene postavke (poput korisničkog imena, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz).

Na koji se način koristimo kolačićima?

Na ovim internetskim stranicama koristimo kolačiće koji su prijeko potrebni za ispravan prikaz. Te kolačiće možete izbrisati ili blokirati, ali ako to učinite, neke funkcije te stranice možda neće raditi kako je predviđeno.

Osobni podaci

Informacije povezane s kolačićima ne služe za vašu identifikaciju, a podaci o navikama pregledavanja isključivo su pod našim nadzorom. Kolačićima se ne koristimo ni u koje druge svrhe osim onih koje smo ovdje opisali.

Kako se kontroliraju kolačići?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na vašem uređaju, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu internetskoj stranici morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

  1. Prava koja Vam pripadaju

Vezano uz obradu osobnih podataka, imate pravo ostvariti sljedeća prava:

Pravo na pristup osobnim podacima

Možete zatražiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci i u kojoj mjeri.

Pravo na ispravak

Obrađujemo li Vaše nepotpune ili netočne osobne podatke, u svako doba možete zatražiti njihov ispravak odnosno njihovu dopunu.

Pravo na brisanje

Možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako svrha u koju su isti prikupljani više ne postoji, ako se radi o nezakonitoj obradi ili ako se obrada nerazmjerno zadire u Vaše zaštićene legitimne interese. Međutim, morate pritom voditi računa o mogućem postojanju drugih razloga koji bi mogli biti protivni potpunom brisanju Vaših podataka, primjerice zakonom uređene obveze pohranjivanja, postupci u tijeku, postavljanje, ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva, itd.

Pravo na ograničenje obrade

Obrađujemo li Vaše nepotpune ili netočne osobne podatke, u svako doba možete zatražiti njihov ispravak odnosno njihovu dopunu.

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka

– ako osporavate točnost Vaših podataka, i to tijekom razdoblja koje nam omogućuje provjeru točnosti podataka,

– ako je obrada Vaših podataka nezakonita, ali ste brisanje odbili i umjesto toga tražite ograničavanje korištenja podataka,

– ako nam za predviđenu svrhu podaci više nisu potrebni, a Vi ih još uvijek trebate za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva, ili

– ako ste na obradu podataka uložili prigovor.

Pravo na prenosivost podataka

Podatke koje ste nam ustupili i koje obrađujemo na temelju Vaše privole ili radi izvršavanja ugovora, a njihova obrada se provodi automatiziranim putem, ćemo Vam predati na Vaš zahtjev u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu. Ako je to tehnički izvedivo, možemo ih i direktno prenijeti drugom voditelju obrade, ovisno o Vašem zahtjevu.

Pravo na podnošenje prigovora

Obrađujemo li vaše podatke radi izvršavanja zadaća od javnog interesa, izvršavanja javnih ovlasti ili obradu temeljimo na potrebama naših legitimnih interesa, možete uložiti prigovor na obradu podataka ako postoji jači interes za zaštitom Vaših podataka

Pravo na žalbu

Ako smatrate da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili propise o zaštiti osobnih podataka i time doveli do povrede Vaših interesa, prava ili sloboda, molimo kontaktirajte nas kako bismo mogli razjasniti sva moguća pitanja.

Sva gore navedena prava možete ostvariti izravno u trgovačkom društvu BRODARSKI INSTITUT d.o.o, upućivanjem poruke elektroničke pošte na adresu sanjica.koscakcosic@hrbi.hr

Osim direktno nama, možete se obratiti sa svojim prigovorom ili žalbom i nadležnom tijelu za zaštitu osobnih podataka u RH – Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).